„Любовта в Семейството“

За книгата „Любовта в семейството“

Книга Любовта в Семейството

Всеки от нас мечтае за семейство, в което да получи любов, разбиране и подкрепа. Но в напрегнатото ежедневие, погълнати от непрестанни проблеми и задачи, все по-рядко се вглеждаме в себе си и в човека до нас. Докато един ден открием, че вместо любовта, между нас са се настанили недоволството, недоверието и упреците. Само желанието ни не е достатъчно, за да постигнем щастието, за което копнеем в семейството. “Любовта в семейството” предлага нов, оригинален поглед към отношенията с любимия човек, с децата и с родителите ни. Тя разкрива корените на много от проблемите, задушаващи връзката ни не само с партньора, но и със самите нас. Показва ни как да погледнем на себе си и на другия с нови очи и да поставим семейната връзка на нови основи – тези на любовта и уважението. Тази книга ще ви помогне:

  • Да разберете как отношенията в семейството са ви формирали такива, каквито сте;
  • Да преоткриете себе си като човек, заслужаващ любов;
  • Да изградите партньорски отношения с любимия човек;
  • Да съхраните и поддържате любовта в семейството;
  • Да бъдете родителя, който мечтаете да бъдете.

По-долу можете да изтеглите безплатно откъси от книгата и да видите отзиви от прочелите книгата.

  Избрани отзиви от читатели

Мая Ангелова:

„Това е моята Библия на взаимоотношенията! Всяко изречение е пропито с мъдростта на опита! Страниците те водят към теб самия и изместват фокуса от другите хора, които често виним в ежедневието. Срещаш се с голата истина, която не можеш да отречеш, защото поражда дискомфорт у теб. Този дискомфорт те кара да се замислиш и да се задълбочиш, ако имаш нуждата и потребността да работиш върху себе си, да си зададеш много въпроси и заедно с книгата да откриете отговорите. Сърдечно благодаря за този дар!“


Софи:

„Любовта в семейството” е неочакван отговор на търсенията на всеки от нас. Книгата се превръща в роман за самия себе си, който неусетно води до осъзнаване и самоосъвършенстване. Разкритията за взаимоотношенията „аз” и „другите” нашепват с приятелски глас, който без да съди и укорява, те води към решенията и това, какво трябва да промениш, за да даваш и да получаваш, да чуваш и да бъдеш чут, да разбираш и да бъдеш разбран, да обичаш и да бъдеш обичан. И всичко това – на достъпен език и с много човечност. Мая, благодаря ти! (25 януари 2013 г.)„Това е моята Библия на взаимоотношенията! Всяко изречение е пропито с мъдростта на опита! Страниците те водят към теб самия и изместват фокуса от другите хора, които често виним в ежедневието. Срещаш се с голата истина, която не можеш да отречеш, защото поражда дискомфорт у теб. Този дискомфорт те кара да се замислиш и да се задълбочиш, ако имаш нуждата и потребността да работиш върху себе си, да си зададеш много въпроси и заедно с книгата да откриете отговорите. Сърдечно благодаря за този дар!“


М.Г.:

Прекрасна книга -просто най-доброто от всичко, което съм чела на тема отношения и връзката им с така търсеното от всички ни щастие. Препоръчах я на много приятелки, които също останаха доволни и благодарни, че намират в нея истинските отговори търсени с години. Всичко важно за пълноценния и щастлив живот се намира в тази книга. Оргомно благодаря на Мая Манева за помощта, която предлага на хората на толкова достъпен език! (9 януари 2015 г.)

Всички отзиви за книгата вижте тук.

  Съдържание на книгата

  Откъси от „Любовта в семейството“

Можете да изтеглите и прочетете безплатно следните откъси от книгата (PDF файлове):

1. Увод

2. Влияние на детството в живота ни като възрастни (33 – 34 стр.)

3. Как изразяваме чувствата си (128 – 129 стр.)

4. Началото на Пета глава – „Аз, ти и ние“ (139 – 145 стр.)

Ако книгата ви харесва, можете да я закупите от формата по-долу.

Тиражът на книгата „Любовта в семейството“ е изчерпан!

Можете да поръчате книгите „Партньорството: Път към любовта“ (цена 25 лв.) и „За брака, развода и любовта“ (цена 20 лв.), като попълните формата по-долу. При поръчка на две и повече книги получавате 10 % отстъпка от цената на книгите.

Цената на доставка е в зависимост от избраната куриерска услуга и се изписва, когато въведете желаните бройки и офис на куриер на Спиди или Еконт.

Може да заявите и доставка до адрес.  За поръчки извън България, ни пишете през формата за контакт.

Може да направите поръчка и на телефон/Viber +359 888 098 188Поръчка на книги

Моля, пишете на кирилица

бр.
бр.

Цена: 0.00лв.

Доставка: 0.00лв.

Общо: 0.00лв.
При проблем с изпращането на поръчка, моля да се обадите на телефон/Viber +359 888 098 188

Коментари

Мая Ангелова
19.04.2019 в 16:05 ч.

Това е моята Библия на взаимоотношенията! Всяко изречение е пропито с мъдростта на опита! Страниците те водят към теб самия и изместват фокуса от другите хора, които често виним в ежедневието. Срещаш се с голата истина, която не можеш да отречеш, защото поражда дискомфорт у теб. Този дискомфорт те кара да се замислиш и да се задълбочиш, ако имаш нуждата и потребността да работиш върху себе си, да си зададеш много въпроси и заедно с книгата да откриете отговорите. Сърдечно благодаря за този дар!

Reply
С.Т.
25.09.2015 в 21:41 ч.

Благодаря за хубавата книга. Дори бих я нарекъл велика книга по няколко причини.
1. Да намериш себе си не е лесно за никого и често човек изминава цял живот за да намери себе си (понякога и не успява да се намери), (тук мога да правя референции с психолозите, които казват че не е необходимо да се търсиш… ТИ СИ, такъв какъвто си…трябва по скоро приемане и осъзнаване (правя референция към мислите ви) !)
2. Докато я четях, ръкоплясках когато във фразите намирах много мои мисли, осъзнати от моето ежедневие, но изказани от вас…. жена която е центрирана.
3. Обичай себе си е моя ДЕВИЗ и само мога да кажа БРАВО за начина по който е поднесена тази фраза.
4. Дали си сам, разделен, с деца или без деца, тази книга е за всеки, за да осъзнае влиянието (подсъзнателно) и съзнателно на всеки един индивид върху другия индивид – родителите, децата, партньора.

Ще сложа малко в контекст как попаднах на книгата. Моя позната ми я подари, не съм я търсил, каза ми да я дам на партньорката си. Опитвам се…
Партньорката ми ме напуска….имаме две дъщери на 2,5 и 6 години. Тя ме напуска точно по изброените причини написани в книгата за моето отчуждение от нея и не разбиране КАКВО точно иска една жена от партньора си, и какви са нуждите и, като майка, като жена и като партньорка. Няма да се правя на жертва, аз съм си виновен, никой не ми е виновен, вярвайки че тя винаги ще стои и винаги ще прави първата крачка аз отидох твърде далеч. Хубавото в нашата връзка е че няма изневяри, или поне мога да говоря за себе си, но трудното което ми оставя да преживея е анализите на авторката на ефекта върху децата… това ми е трудно да преглътна. Малката изисква почти цялата енергия на майка си, аз помагам вече ! и съм почти 100% във всичките други грижи от пазаруване, чистене, готвене, къпане на децата и игри с тях, до вадене на по-висок доход, …. но… но… стомната е счупена, нямаше ме няколко години и аз твърдоглаво не съм виждал това, игнорирал съм знаците.
С тази книга разбрах какво съм правил, как съм убивал връзката си, как стремглаво от мачовщина не съм осъзнавал силата и енергията на жената до мен и сега плащам….с болка, със страдание… заслужено !

Мога да си позволя и да коментирам леко авторката, в смисъл на това че съм достигнал до някои разбирания аз самия… като например ако индивида е корумпиран (без значение пола и титлите му) това рано или късно води до корумпирана връзка. Или ако се създаде зависимост (финансова, сексуална или друга) нещата не стоят по добре. Аз бих доразвил някои глави от книгата по смело, бих спокойно твърдял че личната отговорност на грешката и неспособността ни да носим отговорност ПЪРВО към себе си а после към когото и да е друг е основата на всяка една раздяла….Дори ще натисна педала. Само когато човек обича себе си безусловно, е способен да ПОСМЕЕ да каже че обича който и да било друг. Иначе всичко друго е влизане на зависимост, удобство, конфорт и рутина излизането от които става само с ретроспекция и осъзнаване – не е лесна работа. Когато правим прстъпления срещу себе си, ние неимоверно насочваме това огледало и към външния ни свят и той ни отвръща по подобие….
Аз лично не мисля че коментарите ми са от значение за книгата. Авторката е направила перфектна книга, това че аз бих отишъл по далеч си е просто моя гледна точка. ТЯ е направила един ДАР към човечеството, осмелявайки се да анализира няколко поколения с чиста визия, дзен позиция на равновесие на половете, осъзнаване на силите и слабостите на всеки пол, както и тяхната зависимост и ПЪЛНОЦЕННОСТ. Тя се стреми към Уравновесеност във връзката, което аз наричам центрираност на всеки един индивид. Тази книга е велика и остава такава. Трябва да се преведе на всички възможни езици. Аз я прочетох за 4 дни като няколко нощи не спах и анализирах…подчертах около 80-90% от редовете и.

Все пак животът не е книга да се следва…. животът е книга която ПИШЕШ и затова на много хора им се случват раздели, събирания или други неща. Когато стъпиш в обувките си и пишеш твоята си книга, тогава няма да имаш нужда да четеш чужди съвети, дори и те да идват от най-големия мъдрец…но ние сме изгубили тази си дарба…много отдавна.

И отново поради точно тази причина, авторката заслужава пълна подкрепа, хвалебствия и само +++ емоции и енергии !

Огромно благодаря за отварянето на очите ми, ако я бях прочел преди година две може би щях да съм спасил връзката си…..

За край искам да споделя какво за мен е искренна любов, нещо което се казва в книгата, но някакси стои скрито….а може би не е за всеки да го види…

Искренната любов е да оставиш партньора ти да бъде такъв какъвто поиска, както поиска, с когото поиска и да се надяваш че ти си направил достатъчно впечатление и си показал достатъчно КАЧЕСТВО, за да може с този партньор да чувствате дълбокото развитие и ходенето на пътя на живота като в едно приключение към „зрялата любов“. Всяка една окова (брак, халка, титли) пречи на искренната любов да развие пълния си потенциал и МОЖЕ би, може би точно поради тази причина всички млади хора изсъхват или изстиват към партньорите си (с или без деца). Мина времето на златни, платинени и диамантени сватби….хората имаме нужда да чувстваме свободата си и едновременно с това сами да си слагаме МЯРА на действия и чувства към хора извън партньора ни, защото само тогава ние можем да бъдем пълноценни индивиди на организирана структура наречена семейство и да се научим да си носим отговорността за всяко едно действие ! Един ден ще пораснем и разберем…. но този ден още не е дошъл. Благодаря за прекрасната книга. Ще си закупя и втората скоро. Благодаря.

За край ще цитирам „Седящия бик“ един велик вожд и индианец. Той казва… „когато ти си центриран в сърцето си и аз в моето, то тогава ние сме едно ЦЯЛО във вечността и всичко около нас е едно ЦЯЛО и нямаме нужда от нищо друго освен да бъдем ЕДНО в този миг….и в безкрая“

Препоръчвам тази книга за всички двойки които търсят любовта си ! Желая всичко най-хубаво на авторката и искренно щастие и любов на всеки един човек. Благодаря !

Reply
Ани
02.04.2015 в 16:36 ч.

Прекрасен поглед върху често срещани проблеми днес, поднесени по достъпен начин. Поздравления!

Reply
Мирела
28.03.2015 в 9:43 ч.

Здравейте,

Благодаря на Мая Манева за страхотната книга. Много положителни качества набраха инерция да продължават да се развиват в мен. Условията, в които се разгръщаха неблагоприятните чувства, постепенно намаляват. Благодаря за подходящите думи, които могат да въздигнат душата на човек. Пожелавам ви здраве, любов и много щастлив мигове.

Reply
Пламена
15.02.2015 в 21:24 ч.

Здравейте,госпожо Манева! Прочетох с огромен интерес вашата книга за “ Любовта в семейството“ и съм очарована от нея. Според мен всеки един човек в нашето съвремие има нужда да види вашия поглед към отношенията в семейството и обществото.Поздрави!

Reply
М. Г.
09.01.2015 в 14:19 ч.

Прекрасна книга -просто най-доброто от всичко, което съм чела на тема отношения и връзката им с така търсеното от всички ни щастие. Препоръчах я на много приятелки, които също останаха доволни и благодарни, че намират в нея истинските отговори търсени с години. Всичко важно за пълноценния и щастлив живот се намира в тази книга. Оргомно благодаря на Мая Манева за помощта, която предлага на хората на толкова достъпен език!

Reply
Нина Нинова
18.11.2014 в 11:00 ч.

Благодаря на Мая сърдечно за книгата. Изгълтах я на един дъх, а след това я прочетох още веднъж бавно. Страхувам се, че я повредих малко, защото си прегъвах страници и си подчертавах някои пасажи. Написаното ми помогна да разбера доста неща и ми даде насоки за разговор с моя партньор.

Не знам дали ще успеем да задържим тази наша връзка, но дори и да се разделим, ще знам че съм положила всички усилия, които зависят от мен.

Пожелавам на авторката всеки ден да се чувства удовлетворение от работата си, защото е успявла да помогне на хората да намерят себе си.

Reply
Добрина
23.08.2013 в 22:20 ч.

Книгата е една от малкото,в която авторката е избягала от клишетата! Всеки може да намери себе си между редовете. Всеки следващ прочит отваря нови въпроси и дава нови отговори! Бих я препоръчала горещо на всеки, който иска да се грижи за отношенията с близките си, защото тя е отражение на нашето вътрешно „аз“, на страховете, мечтите, провалите, успехите. Би помогнала да се погледнем отстрани. Може да е настолна книга и е чудесна за всички-мъже, жени!Радвам се, че имах възможността да я прочета и най-вече, че живота ме срещна с Мая Манева!

Reply
Г.Г.
17.06.2013 в 7:50 ч.

Искам да започна с това, че тази книга наистина промени живота ми!

Аз съм млада жена, но имах сериозни проблеми както с приятеля ми, така и с родителите ми. Бях недоволна от себе си, от близките си, от живота си. Бях егоист, който се люшка в собствените си емоции. Не знам точно как се случи, но месец след като прочетох книгата и „смилах“ нейните идеи, осъзнах, че бях започнала да се усмихвам по-често, да се грижа за себе си, вместо да изисквам близките ми да го правят. Отношенията с родителите ми никога не са били толкова добри. А най-хубавото е, че интимната връзка с приятеля ми е много по-удовлетворяваща, отколкото съм си мечтала. Моята промяна бе забелязана от всички мои близки и даже от колегите ми. Така осъзнах, че аз наистина се променям.

Горещо препоръчвам тази книга на всички млади хора!

Reply
Теодора Милева
18.04.2013 в 13:40 ч.

Прекрасна книга,която ми помогна да преоткрия себе си.Препрочитам я по два три пъти на ден.Осъзнах грешките си и това,от къде идват те,въз основа на кое поведение на родителите ми в миналото.Осъзнах грешките си,които допусках относно децата ми и книгата ми помогна да изгладя отношенията си с проблемната си,допреди време дъщеря тинейджър.Благодарна съм на съдбата си,че ме срещна с тази книга и имах възможността да се докосна до нея.Мая Манева е човекът,който показва пътят към щастливият брак на хората,който е лесен и кратък,просто трябва да го осъзнаем.Благодаря и от името на цялото ми семейство!

Reply
Валя
28.03.2013 в 19:17 ч.

Чудесно е, че в България се създават книги като „Любовта в семейството“: с универсални послания, обогатени с наблюдения от българската действителност! Браво на Мая Манева, която така внимателно е анализирала и талантливо описала сложните взаимоотношения в семейството! Човечното отношение и уважението към хората, с които представя проблемите и примерите от живота, й правят чест.

Много неща могат да се научат от тази книга, която е истински пътеводител из сложните лабиринти на човешките взаимоотношения в семейството.

Препоръчвам я на всички, които милеят за семейството си!

Reply
Йорданка Христова
29.01.2013 в 18:21 ч.

Мая, поздравявам те за книгата – много е сериозна и задълбочена и действително може да бъде изключителен помощник на хората, които имат истинска воля и желание да направят отношенията си в семейството стойностни.

Reply
Софи
25.01.2013 в 11:43 ч.

„Любовта в семейството” е неочакван отговор на търсенията на всеки от нас. Книгата се превръща в роман за самия себе си, който неусетно води до осъзнаване и самоосъвършенстване. Разкритията за взаимоотношенията „аз” и „другите” нашепват с приятелски глас, който без да съди и укорява, те води към решенията и това, какво трябва да промениш, за да даваш и да получаваш, да чуваш и да бъдеш чут, да разбираш и да бъдеш разбран, да обичаш и да бъдеш обичан. И всичко това – на достъпен език и с много човечност. Мая, благодаря ти!

Reply
Галя
15.01.2013 в 15:12 ч.

„Любовта в семейството“ ни помага да преосмислим ролята си в семейството, като съпруг и като родител, да надникнем в себе си и да се видим в нова светлина. Това е една много необходима книга и горещо я препоръчвам на всички!

Reply
Daniela
13.11.2012 в 21:33 ч.

Tova e edna strahotna kniga, koiato goreshto preporachvam na vsichki koito iskat da ukrepiat vrazkata si i da nameriat i razberat sebe si. Poniakoga e trudno da namerish obiasnenie za edna ili druga svoia cherta ( ili na partniora si), a oshte po-trudno e da promenish negativnite cherti. Blagodarenie na tazi kniga vseki mozhe da otkrie neshto za sebe si ( ili za partniora si) koeto da dade nova pozitivna posoka na vrazkata i da izkara nai-dobroto u dvamata partniori. Blagodaria Maia!

Reply
aleksndra
08.11.2012 в 20:02 ч.

Strahotna kniga! Dava ti to4no ot tova ot koetos se nujdaesh. Na men mnogo mi pomogna.

Reply
Павлина
07.11.2012 в 2:44 ч.

Прочетох „Любовта в семейството“ за една нощ и след това я препрочетох два пъти. Книгата ми помогна да вникна дълбоко в себе си и да се преоткрия (или поне да започна да се преоткривам). Това не е лесно, но авторката ни води по този път на себеоткриването умело и с голямо уважение към човешката ни същност. Книгата ни помага да преоткрием и човека до себе си и да преосмислим отношението си към него.

„Любовта в семейството“ е чудесен подарък за любимия или любимата, за поотрасналите или подрастващите ни деца, както и за нашите родители, за да започнем с тях разговори, от които толкова се нуждаем!

Reply
Maria
07.10.2012 в 21:54 ч.

Когато взех тази книга в ръцете си ме обзе съмнението, че тя е подобна на всички книги с предписания, правила и препоръки, които още в заглавието си започват с „как да..“. Лично мен тези книги още повече са ме обърквали, а баналната формулировка „трябва да…“ изглажда меко казано „несериозна“ от гледна точка на сложните закономерности във формирането и реализирането на индивидуалната човешка личност.

Бях приятно изненадана, когато се оказа, че съм се сдобила с една уникална книга, която носи отпечатъка на сериозен професионален опит в сферата на семейната психология. Книгата на Мая Манева не натрапва готови „рецепти“ за по-добър живот и успех в любовта. Тя действително ни води към себепознание като ни връща към началната точка на детството, на семейството, което сме имали и следва линията на причинноследствените връзки и психологически закономерности до моментното ни състояние – страхове, съмнения, гняв или изстрадала любов.

Признавам, че открих себе си на много места в книгата „Любовта в семейството“. видях се в лицето на хората, които бяха споделили в моменти на отчаяние и объркване личната си драма пред психоложката Мая Манева. Доволна съм, че успях да прочета тази книга, защото тя ми помогна да си простя за много неуспехи и провали; да разбера хората, които ме бяха наранявали и да им простя; да преразгледам взаимоотношенията си с моя син; да игнорирам почти напълно мрачните прогнози, които обикновено правя за себе си и да се обичам повече; да бъда по-искрена със себе си. На моменти преживявах отново миналото си, но в друга светлина. Миналото ни тежи, а тази книга ми помогна да преобразя миналото си и да гледам напред с много любов в сърцето си.

Reply
Виктор
24.09.2012 в 20:06 ч.

Това е една страхотна книга, която помага да се освободим от множество вредни за нас, остарели разбирания за семейните отношения. След като я прочетох открих правилните отговори на много въпроси за себе си и най-близките си хора. Смятам че книгата е безценно четиво за всяко семейство.

Reply
Бояна
19.09.2012 в 16:53 ч.

Една уникална книга, от която се нуждае всяко семейство и всеки мислещ човек!

Пътеводител във все по-сложните взаимоотношения в съвременнното семейство.

Браво на авторката за тази толкова богата и навременна книга!

Reply
Вероника
19.09.2012 в 15:50 ч.

Здравейте,

Искам само да споделя впечатленията си от книгата на Мая Манева „Любовта в семейството“. Освен начина, по който те кара авторката да се вгледаш в себе си и да си зададеш въпроси, по един неповторим начин е намерила точната нотка,за да стигне до сърцата на всички нас!

Аз на 36 години се запознах със себе си,опознах близки хора и погледнах под един нов ъгъл на личните взаимоотношения! Благодаря ти, Мая!

Reply
Лили
19.09.2012 в 10:30 ч.

Книгата трябва да е притежава всяко едно семейство,защото от нея можеш да извлечеш много поуки.Благодарим на Мая за издаването на житейските ценности чрез книгата си.

Reply

Публикувай отзив

За Мая Манева

Мая Манева е семеен консултант и терапевт. Магистър е по семейно консултиране, завършила в Нов Български Университет по програма, която се осъществява от водещи специалисти съвместно с Института по Фамилна Терапия в Лондон и Университета в Льовен, Белгия. Има практика в град София.

Автор е на две книги, насочени към хората, търсещи себепознание и себеусъвършенстване в личен и семеен аспект.