За Мен

DSC_4531

Казвам се Мая Манева и съм магистър по семейно консултиране. Завършила съм в Нов Български Университет по програма, която се осъществява от водещи специалисти в тази област съвместно с Института по Фамилна Терапия в Лондон и Университета в Льовен, Белгия.

От години съм се посветила на това да помагам на хората да преминават през кризите в живота си и да откриват своя път към щастието. Моите клиенти са мъже и жени, които имат проблеми в семейните си отношения или преживяват лична криза. Ролята ми като семеен консултант е да разбера семейните отношения и всеки член от семейството, да дам своя професионален прочит на случващото се и да подкрепя желаната от клиентите ми промяна.

Резултат от моя професионален опит са трите ми книги: „Любовта в семейството“ (2012 и 2018), „За брака, развода и любовта“ (2015) и „Партньорството: Път към любовта“ (2022).

 

 


Отзиви от клиенти

Мнения за семеен консултант Мая Манева от нейни клиенти:

Досега, заради проблема, който ме отведе при Мая Манева, съм ходила при трима психолози, единият от които беше и психиатър. Най-адекватните въпроси и коментари чух от Мая Манева. За първи път видях увереност, когато специалистът задава въпроси, което значи не просто професионализъм, но и усещане и разбиране.

Книгата на Мая Манева е много добра. Просто и хубаво написана и ясно организирана. Моите уважения!

Ц.И. – София

Здравейте! Ние сме семейство и в критичен за нас момент се обърнахме към Мая Манева.

В сайта прочетохме изчерпателни мнения и на нас ни е трудно да допълним още нещо ново, но искаме да изразим нашата благодарност и положителна оценка към Мая Манева. Имахме тежък (катастрофален) момент в семейния ни живот, става въпрос за изневяра. Опитахме да се справим сами, но беше трудно и решихме, че е време да потърсим помощта на специалист. Открихме Мая случайно в интернет, бяхме скептично настроени каква е, как ще протече всичко, все пак за първи път ни се случваше да се сблъскаме с цялото това нещо, а и разговорите нямаше да са на живо, а по Skype, защото живеем извън БГ.

За нас тя е абсолютен професионалист, нито веднъж през всичките разговори не усетихме осъждане от нейна страна и налагане на мнение. Тя ни даде възможността да погледнем нещата под различен ъгъл. Помогна ни да преразгледаме себе си и да се вгледаме и да разберем повече човека до себе си. След разговорите ни с Мая ние гледаме на брака по нов начин. Добрият брак и съжителство не се получават просто така, човек трябва да работи за тях и Мая ни даде насоките как да работим за подобряването на брака и справянето с проблемите.

Благодарение на нея се радваме един на друг както никога досега. Оказа се, че имаме доста неща, върху които да работим, не само в нашите отношения, но и в ролята ни на родители. Сега сме целеустремени, знаем, че няма да е лесно, но пък е хубаво. Мая ще остане част от нашия живот и нашата промяна. Огромно Благодаря!

Семейство М., Германия

„Когато се появят проблеми в семейните отношения, не бива да се отлага. Семейството „боледува“ и както при всяко страдание, когато се появят първите симптоми, трябва да се потърси навременна помощ от специалист. Ние усещахме тези симптоми и се обърнахме за помощ към Мая Манева, която още от първия миг активно се ангажира с проблемите ни и вложи цялата си всеотдайност за разрешаването им.

Чрез деликатен анализ на живота ни, както в настоящето, така и преди да се съберем и създадем свое семейство, Мая Манева откриваше пласт по пласт същината на проблемите ни. По време на нашите сеанси, въпреки неудобните, на моменти дори болезнени проблеми, които споделяхме, нито веднъж не усетихме лично обвинение за тях. Разбира се, носехме персонална отговорност за напрегнатите ситуации, в които сами се въвличахме, но осъзнахме тази отговорност впоследствие, благодарение на уж дребни правила за нашето по-добро общуване, които Мая Манева ни препоръча.

Благодарение на нея си припомнихме позабравени чувства от началото на връзката ни, възвърнахме уважението си един към друг, възродихме приятните изживявания, припомнихме си общите ни забавления, научихме се да бъдем по-добри родители… Разбира се, ние го искахме, но просто трябваше да ни се помогне“.

Семейство Н. – Пловдив

Подарих си консултация за рождения ми ден. Няма подарък, който да ви направи по-щастлив, по-лек, по-мотивиран. Щастлива съм, че има хора като Мая Манева. След консултация се чувстваш, все едно си се събудил от дълбок сън. И то – с усмивка:)

E.Х. – Пазарджик

Потърсих съветите на Мая Манева в момент на голяма криза в брака ми. Открих, че мъжът ми не е честен с мен и беше решил да ме напусне. Благодарение на нейната любезна и професионална подкрепа успях да открия проблемите в мен и да успея да се справя с ада, в който се намирах. С помощта й успях да променя отношението към самата себе си и околните и да възстановя комуникацията с мъжа ми и спокойствието в дома ни.

Резултатът беше налице и съпругът ми избра да остане с мен и да работи по възстановяване на брака ни. Само два месеца по-късно спокойствието, мира и любовта се възстановиха. Сърдечно благодаря на Мая Манева за нейната помощ и горещо я препоръчвам на всеки един, който се нуждае от професионална помощ.

Н. И. – София

Ежедневните проблеми успяха да доведат моето семейство до обсъждане на варианти – развод или съжителство заради детето. В този момент реших да потърся специалист и попаднах на семеен консултант Мая Манева. Съпругата ми отказа да дойде.

Мая Манева успя в рамките на един наш разговор много точно да посочи дребните детайли, които са довели до това ни състояние. Успяхме да превъзмогнем всички разногласия и сега двамата се стараем много. Много позабравени неща в общуването ни се завърнаха. Отношенията ни стават все по-добри.

Искрено съм благодарен за компетентната помощ на Мая Манева. Определено много ни помогна.

Я.М. – Пловдив

Искрено ви благодаря, за срещата, която имахме, за съветите, препоръките и разговорите. За нас имаше огромна полза, нещата се развиват, чувстваме се чудесно. Засега, двамата със съпруга ми сме доста спокойни, може би и малко попораснали.

Бих искала и занапред да се виждаме, защото срещите с вас със сигурност ни помагат.

В.К. – София

За Мая Манева

Мая Манева е семеен консултант и терапевт. Магистър е по семейно консултиране, завършила в Нов Български Университет по програма, която се осъществява от водещи специалисти съвместно с Института по Фамилна Терапия в Лондон и Университета в Льовен, Белгия. Има практика в град София.

Автор е на две книги, насочени към хората, търсещи себепознание и себеусъвършенстване в личен и семеен аспект.